Jeg har lenge hatt lyst å prøve å lage makroner, og her om dagen gjorde jeg et forsøk. Det var egentlig ikke så vanskelig, men det tok tid i og med at jeg måtte kverne mandlene først.
Oppskriften jeg brukte var:
Makroner:
2 eggehviter
60 gram mandelmel
60 gram sukker
90 gram melis
konditorfarge, kakao eller annen farge og smakstilsetning
Smørkrem med hvit sjokolade:
100 gram hvit sjokolade
100 gram romtemperert smør
80 gram melis
- Eggene fikk ligge noen timer på kjøkkenbenken før jeg startet, så pisket jeg de til de skummet.
- Da hadde jeg sukker og rød konditorfarge i og stivpisket de.
- Så siktet jeg mandelmel og melis som jeg vendte i marengsen i flere omganger.
- Mandelmelet lagde jeg dagen i forveien ved å skålde og kverne mandler.
- Så var det bare å finne frem sprøyteposen og lage "5-kroninger" utover stekebrettet.
- Mens ovnen varmet seg opp til 140 grader lot jeg makronene hvile i ca 30 minutter.
- Jeg stekte makronene midt i ovnen i 15 minutter med døren på gløtt.
- Jeg hadde et ekstra brett under brettet med makronene i ovnen slik at de ikke skulle bli brent.
- Når makronene var ferdige dro jeg bakepapiret over på en rist og lot de kjøle seg helt ned før jeg løsnet de fra bakepapiret.
- Smørkremen lagde jeg ved å piske romtemperert smør, melis og hvit sjokolade som var smeltet over vanndamp. Kremen ble kjempegod, men meget mektig!
- Så matchet jeg to og to makroner som jeg smørte 1/2 teskje smørkrem på og la sammen.
Dette skal jeg prøve meg på flere ganger, i dag laget jeg noen med kakao istedet for konditorfarge, de ble ikke riktig så søte som de rosa, men åh så gode de og var!
Nam Nam!!
Nydelige!!! Kan tenke meg de var god:)
SvarSlettVi skal lage jule cupcakes i morgen til julebord sammen med gamle naboer:)
Ha en fantastisk kveld!!!
Klem Mari
Mmmmm de såg deilige ut. Tror jeg må prøve meg på de:)
SvarSlettSi ifra hvordan det går Vigdis, tror nok jeg må gjøre noe med steketiden, mine ble litt myke, men sabla gode :)
SvarSlett