mandag 28. november 2011

En herlig ukestart!


I dag er prinsen hjemme med meg og prinsessa, hosten henger litt i enda, men humøret er upåklagelig! :) Prinsessa tar nå sin første lur mens vi koser oss med frukt, pepperkaker og Stor Ståhai i TV-stuen :)

Livet er herlig når man har så herlige små!

Ha en fin mandag alle sammen!


lørdag 26. november 2011

Kongleriket


Jeg fortalte dere ikke om når venninna mi dro meg med på en spontan konglejakt for en tid siden? Eller det vil si, hun dro meg med på trilletur med våre små prinsesser, mens jeg ble med for å jakte på kongler! :) Og gjett at jeg fant kongler dere, hele kurven under vogna var stappet når jeg kom hjem igjen :) Da var jeg lykkelig kan dere tro!


Jeg la konglene på kjøkkenbenken for å tørke de, men da kom det så mange rare småkryp kravlende på jakt etter noe å bite i, at jeg hev alle konglene i fryseren! Og hadde det ikke vært de krabbene som holdt på å spise meg levende, så hadde konglene blitt glemt! Krabbene skulle jo i fryseren, og da kom jeg på konglene! Det var lykke det!

Så nå er huset bekonglet, her er kongler til dekorasjon både høyt og lavt, på bord, i vinduskarmer og det ligger til og med noen på barnerommet! Nå gjenstår det bare å få frem adventspynten og stjerna til vinduet, advent kom litt brått på meg i år... Får sende datamannen på adventsjakt på loftet litt senere :)

Ha en fin første søndag i advent :)

Endelig helg?


I natt slo begge barna til, den ene med tenner og gråt, den andre med falsk krupp, feber og gråt.. Så nå har vi testet hvordan det er å ha to syke barn samtidig! Resultatet ble ganske enkelt at prinsen fikk innta plassen min i dobbeltsenga, mens jeg gikk og la meg i hans seng.. Et supert bytte spør du han! Nå skal det være sagt at senga hans er 140 cm, greit nok at jeg er liten og fra Finnmark, men jeg er faktisk litt lenger enn 140 cm!! Hele 20 cm lenger faktisk! Men å be datamannen på 190 cm om å ligge der inne var vel aldri særlig aktuelt?! Det ble et enkelt regnestykke :)


Men nå er det jo faktisk helg, så vi har plenty med tid til å ta igjen litt søvn, dulle med ungene og få de friske :) Så det blir en kjapptur på butikken etter litt lørdagsgodteri til store og små snart :)

Håper alle dere er friske og raske og at dere har en strålende helg!

fredag 25. november 2011

Klarises lykkelotteri :)


Jeg feirer mine besøkstall med en liten give away! 


Har du lyst på en hjemmelaget julestrømpe til å henge over peisen i år? :)


Eller hva med en stor Keep Calm & Carry On poster? :)



Prøv lykken på følgende måte:

1 lykkelodd for å kommentere dette innlegget
1 lykkelodd for å følge bloggen min
1 lykkelodd for å linke dette innlegget på din blogg eller facebook side


Du kan prøve lykken med totalt 3 lodd :)


Trekningen er 9.desember, så du rekker å henge opp strømpen til julenissen kommer :)


Husk å legge igjen mailadresse om du ikke har egen blogg så jeg kan kontakte deg om du vinner :)


onsdag 23. november 2011

Usminket!


I dag er det en skikkelig våt og vindfull dag her på vestlandet, så det frister ikke å bevege seg mange millimeterene utfor døra.. til og med Sonja, hannkatten vår, holder seg inne!

Jeg har derfor moret meg litt med Photo Boothen på mac´en, og tenkte jeg kunne vise det nydelige resultatet! Her har dere meg, usminket og uretusjert!

Ha en fin kveld i stormen!

tirsdag 22. november 2011

Jeg skal bare...


En trebokstav fra søstrene grene..

blir med litt rester av gammelt gavepapir..

og litt blonder til veggpynt til prinsessa!

I dag er den store skal-bare dagen her hjemme, på vaskerommet roper klærne etter å bli brettet og lagt på plass, hobbykroken flyter over etter at jeg de siste dagene har brukt den som avlastningskrok for alt rot jeg ikke har orket å ta meg av, bak det ene skapet i stua har jeg stablet bærepose på bærepose med kongler, ark, servietter, lim og andre hobbysaker jeg sysler med om dagene, Ikea posen står midt på stuegulvet etter dagens utflukt dit..

Og jeg flyr rundt meg selv og holder på med tusen ting på engang.. tilstanden er slik jeg liker det med andre ord :)

Nå er ungene lagt og datamannen ute og lufter seg, så jeg skal sette meg ned og planlegge barnerommet litt, har nemlig kjøpt inn litt til veggene der i dag..:)

mandag 21. november 2011

Unblogged

Et gammelt fint skap kan være fint å se på...

Vis frem en rotete side av deg!
Mrs. Hardy utfordrer og jeg stuper i det..

Jeg har ennå ikke vist fram særlig mye av redet vårt, mulig det kommer mer etterhvert, men jeg kjenner litt på presentasjonsangsten når jeg sitter og ser hvor fint alle der ute i blogglandia har det..
Her har vi akkurat flyttet om på alle møblene i hele overetasjen, jeg har en stabel med bilder uten rammer, bilder med feil rammer, det ligger bilder i skap og bilder oppå skap.. Vi har nå bodd her i godt over 3 år, og jeg føler vi først de siste månedene har begynt å få ting på plass slik vi vil ha det...


De fleste som kjenner meg vet at jeg liker å ha det ryddig rundt meg, og at jeg har jobbet (og jobber) med meg selv for å senke skuldrene ettersom det har kommet to små (og en stor) inn i livet mitt som ikke er like ekstrem som meg.. Jeg tror derimot ikke alle vet at det finnes en meget rotete side ved meg, og den kommer her:

...helt til det blir åpnet..

Dette er plassen for mitt Albert Åberg-gen, alt jeg "skal bare" kommer som regel inni eller oppå dette skapet her, en sjelden gang får jeg ånden over meg og rydder, men det er som regel lenge mellom de slagene.. I mellomtiden er det risikosport å hente ut tegnesaker, duker eller annet fra dette dette skapet... Og jeg skal ikke nevne alle de andre plassene jeg gjemmer rotet mitt..





søndag 20. november 2011

SDS Hermetikk som gave



Se så fine to maisbokser kan bli! Og det var ikke så mye som skulle til heller!


Litt rester av gammelt gavepapir og bånd, noen gamle heklebrikker, litt decoupagelim og vips! Dette kan alle klare! 


Gleder meg til jeg skal pakke inn noen smågaver fra barna i disse :)

Jeg tenker å snike meg avgårde på julemarked hos Barbros Atelier litt senere!
Kjenner julestemningen begynner å komme for fullt nå!

lørdag 19. november 2011

Deilige Makroner


Jeg har lenge hatt lyst å prøve å lage makroner, og her om dagen gjorde jeg et forsøk. Det var egentlig ikke så vanskelig, men det tok tid i og med at jeg måtte kverne mandlene først.


Oppskriften jeg brukte var:

Makroner:
2 eggehviter
60 gram mandelmel 
60 gram sukker
90 gram melis
konditorfarge, kakao eller annen farge og smakstilsetning

Smørkrem med hvit sjokolade:
100 gram hvit sjokolade
100 gram romtemperert smør
80 gram melis


  • Eggene fikk ligge noen timer på kjøkkenbenken før jeg startet, så pisket jeg de til de skummet. 
  • Da hadde jeg sukker og rød konditorfarge i og stivpisket de. 
  • Så siktet jeg mandelmel og melis som jeg vendte i marengsen i flere omganger. 
  • Mandelmelet lagde jeg dagen i forveien ved å skålde og kverne mandler.
  • Så var det bare å finne frem sprøyteposen og lage "5-kroninger" utover stekebrettet. 
  • Mens ovnen varmet seg opp til 140 grader lot jeg makronene hvile i ca 30 minutter. 
  • Jeg stekte makronene midt i ovnen i 15 minutter med døren på gløtt. 
  • Jeg hadde et ekstra brett under brettet med makronene i ovnen slik at de ikke skulle bli brent. 
  • Når makronene var ferdige dro jeg bakepapiret over på en rist og lot de kjøle seg helt ned før jeg løsnet de fra bakepapiret.
  • Smørkremen lagde jeg ved å piske romtemperert smør, melis og hvit sjokolade som var smeltet over vanndamp. Kremen ble kjempegod, men meget mektig!
  • Så matchet jeg to og to makroner som jeg smørte 1/2 teskje smørkrem på og la sammen.


Når jeg prøvesmakte en av disse herlighetene kunne jeg raskt konkludere med at dette er farlig avhengighetsskapende!!!



Dette skal jeg prøve meg på flere ganger, i dag laget jeg noen med kakao istedet for konditorfarge, de ble ikke riktig så søte som de rosa, men åh så gode de og var!

Nam Nam!!

fredag 18. november 2011

Helg :)

Fortalte jeg om da huset ble bekonglet?  Nei, det kommer senere :)

I dag har jeg hatt siste innspurt i redet før helgen, datamannen har jobbet litt mer enn vanlig denne uken, så nå gleder jeg meg til han kan komme hjem til strøkent hus og ta (mini-)helg med oss :) Jeg har i dag multitasket på høyt nivå, så dere kan glede dere til julegavetips og bakeglede på bloggen fremover :)


Jeg elsker å tenne masse lys i stuen på denne årstiden :)

Riktig god helg til dere alle! 
Her står det masse kos med ungene på tapeten for meg :)
Lykke! 

Klarise fortsetter å gjøre ting hun ikke kan..



Man kan vel ikke klage når det dukker en kasse krabber opp på døren? 
Vi var nemlig så heldige at en fisker vi kjenner stakk innom etter et par måneder på sjøen, med både fisk og krabber! 


Jeg var alene hjemme med ungene da, og tenkte jeg ikke kunne si nei når tilbudet om krabber kom, det er nemlig det absolutt beste datamannen vet! 
Også ville prinsen se disse krabbene da, og da skjønte jeg at de ennå var i live! HJELP!!! 


Jeg er vokst opp i Finnmark, og i helgene ble vi dratt med på fjellet på skitur eller i elva på fisketur.. Så mine kunnskaper om krabber var lik null! 
"De må kokes i løpet av et døgn" fikk jeg beskjed om, og da regnet hodet mitt seg kjapt frem til at dette ville ikke datamannen rekke å gjøre, og at det derfor ville bli min oppgave! Dobbelt HJELP!!


Neste morgen var det derfor bare å finne frem de største og tykkeste hanskene jeg fant (tilfeldigvis datamannens skihansker...), og sette i gang!!! 
Prinsessa satt nysgjerring i vippestolen sin, og var stor i øynene av alle disse merkelige og meget urytmiske bevegelsene mine når jeg forsøkte å manne meg opp til å ta i krabbene! Jeg sverger, den ene krabben holdt nesten på å spise hele handa mi!!!


Krabbene ble kokt, og jeg har brutt maaange barrierer med meg selv ved å gjøre det, og selv om jeg kjenner at det iler nedover ryggen bare med å skrive om dette så er jeg stolt over at datamannen kunne komme hjem til ferdigkokte krabber klar til rensking, for den biten måtte han ta seg av selv!!


torsdag 17. november 2011

Det nærmer seg 5000 besøk på bloggen min! :)





Dette er jo bare helt utrolig! Jeg synes det er så gøy å få dele med dere alt stort og smått jeg holder på med her i redet mitt, og det er jo så lett å finne lyst til å fortsette når man ser at det er så mange som er innom og leser om dagene!

Tusen takk alle sammen!

Give Away med blandt annet poster i Bergen Kino-size kommer for å feire når telleren runder 5000 :)

tirsdag 15. november 2011

Et fantastisk rom!

Bildene er lånt fra Et Rom


Jeg MÅ bare tipse dere om denne fantastisk butikken, Et Rom, som ligger ikke så langt unna fra meg på Sørås Senter :) De har så utrolig mye fint der, klær, interiør, noe godt til maten, noe fint til sminkepungen og så mye mer :) Dette er virkelig butikken man bør stikke innom for å kjøpe den litt utenom det vanlige gaven til søsteren, venninna, kjæresten, moren, naboen, ja hvem som helst som fortjener en liten oppmerksomhet! Deg selv kanskje?


Bildene er lånt fra Et Rom

Jentene som jobber der gir deg utmerket service, og de tilbyr varer fra mange spennende merker som blandt annet: Cream, Melmelli, Tokyomilk, tine K, House Doctor...
Ta turen dit om dere leter etter det lille ekstra til julegaven i år! 
Jeg har allerede sikret meg noen gaver :)

mandag 14. november 2011

En god start på uken :)


I dag oppdaget jeg at det lå en søt liten pakke og ventet på meg i postkassa :)


Pakken var så fint innpakket at jeg nesten ikke hadde hjerte til og åpne den..


Se så smart! Inni lå et kort laget av et ark fra en blomsterbok
med en liten koselig hilsen inni!


 Fargen på koppen er lavendel blue, den var jeg heldig med! 
Jeg elsker lavendel!


Koppen ble straks innviet med en god cappuccino!

Klarises Cappuccino:

80 ml sterk espresso
100 ml steamet lettmelk
1/2 ts brunt strøsukker


Ha en fortsatt fin dag alle sammen!